Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/gpcard_rs/htdocs/wp-content/themes/gpcard/single-firma.php on line 9

Stara carinarnica

Povrat novca: 10%

Stara Carinarnica je ugostiteljski objekat sa akcentom na domaćoj kuhinji. Odlikuje je izuzetno lep enterijer u kombinaciji drveta, kovanog gvožđa i opeke, gde je vešto uklopljeno staro i novo.

Prva zgrada carinarnice podignuta je 1781. godine, na mestu stare zgrade koju je gradio biskup Vernic za potrebe svoje rezidencije. U to doba, bila je najveće zdanje u Zemunu, oblikovana u klasičnom stilu i komponovana strogo simetrično. Važnost zemunske carinarnice počinje da raste 1871. godine, kada je nosila naziv „Kraljevski carinski ured u Zemunu“, a u doba takozvanog „carinskog rata“ dodatno dobija na značaju. U periodu između dva svetska rata radila je kao „Kraljevsko carinsko odeljenje“, a nakon drugog svetskog rata carinarnica je dobila privredno – stambenu namenu. Danas je carinarnica ugostiteljski objekat sa akcentom na domaćoj kuhinji. Odlikuje je izuzetno lep enterijer u kombinaciji drveta, kovanog gvožđa i opeke, gde je vešto uklopljeno staro i novo. Mogu se pohvaliti i opuštenom i prostranom letnjom baštom. Specijaliteti kuće su: teletina, prasetina, jagnjetina i riba ispod sača. Ova jela se pripremaju tako čto se odabrano meso stavi u tepsiju od sača, poklopi, zagrne žarom i peče oko sat i po vremena. Od kuvanih jela imaju kuvanu jagnjetinu, kuvanu teletinu, sarmice od zelja, svadbarski kupus… Domaće pite od višanja i jabuka, krempite i makovnjače su deserti koje preporučujemo. Između ostalog, imaju pivo na točenje i domaća vina koja služe i na čaše.

Dobro nam došli!

Opširnije...

Delatnost:

restoran domaće kuhinje

Besplatno se prijavite na naš newsletter!

Obaveštavaćemo Vas redovno o najnovijim popustima i ponudama kako ne biste propustili priliku da uštedite i zaradite.